onsdag 27. januar 2010

Mer blått, gulrotkake og kaffekrok!

Trodde dere jeg hadde gitt meg med blått?
Idag kom masser av vårens nyheter fra Culture! Herlige farger, dus blå, mint, korall, creme...akkurat passe vitamininnsprøytning nå når vi får et glimt av vår. Jeg legger ut nyhetene i nettbutikken imorgen! :-)
Men gulrotkake?
Ofelia har endelig fått sin egen, lille kaffekrok! Hver lørdag fremover inviterer vi på kaffe og hjemmebakt! Først ut er min mors supergode gulrotkake...!! (Kjente du et snev av prestasjonsangst der...?) Vi har også et stort "interiørbibliotek" hvor du kan sette deg ned, bla i magasiner og interiørbøker. La deg inspirere! Det er VÅR!! (Snart ihvertfall...)
Jeg merker godt at våren er i anmarsj. Det blir lysere og lysere for hver dag, og idag da jeg stengte, kunne jeg faktisk se et glimt av dagslys...verre var det da jeg kom hjem. Snøsmeltingen gjorde det ikke akkurat lett å komme opp bakken til huset, og jeg forstyrret nok noen gode naboer i sin middagslur...beklager bråket!!
En klassisk, fransk kjøkkenhylle har fått plass over en gammel, hvitmalt benk.
(Denne hadde passet perfekt i min lille, store slottsruin med doble glassdører og egen kjøkkenhage...)
Håper vi sees!
Ha en herlig tidlig-vårkveld! :-)





mandag 25. januar 2010

Jeg vil male dagen blå!

Blått er evighetens farge. Blått er himmel og hav.
Blått symboliserer avspenning og ro.
Blått symboliserer fred, sannhet og samarbeid.

En tur ut i det blå betyr at målet ikke er bestemt på forhånd, veien blir til mens man går...
Å være blåøyd betyr å være godtroende...

Blått kan også bety renhet, troskap, fromhet, visdom og storsinn..


Et lite blått, gammelt skap symboliserer ekte kjærlighet til fordums tid...ihvertfall for meg!
Ha en strålende blåmandag!




søndag 17. januar 2010

Jeg emigrerer!

Neida...ikke helt. Jeg bare drømmer om å emigrere!
Jeg innrømmer: jeg sluker alt som heter interiør og designprogrammer på TV, bortsett fra 1,2,3 oppussing, men det er en helt annen sak..
Favoritten er Grand Design. Ingen over-ingen ved siden av. For noen fantastiske bygninger de har rundt omkring i Storbrittania!! Tenk å få kjøpe en gammel, ruin, en kirke uten spir, en gammel vannmølle, for deretter å bygge det opp igjen...sukk...
Hvorfor finnes ikke det slike bygninger på vestlandet??? Eller på Askøy, der jeg er "stucked for life", ihvertfall til barna flytter ut...
Vel er det koselig å bo her, men bygningene! Hvor er de??? Jeg ønsker meg en ruin av en murbygning, det kan selvfølgelig også være en lagerbygning a la "Manhattan skyline med vareheis til toppen.." Jeg er da ikke så kravstor!

Se bare på dette fantastiske huset over! Se for deg en deilig sommerdag, der lyset siver inn gjennom vinduene, fuglene kvitrer og hjorten lusker rundt hushjørnet...dobbeltsukk! (Jeg klarer utmerket å fortrenge vinterdagene...)
Hadde jeg bodd her, skulle jeg garantert åpnet mine doble glassdører (som ikke er der. Ennå.), og ropt høyt: HJEMMEBAKT BRØD MED HAPÅ!!!
Jeg skulle gått i mine hvite, flagrende kjoler, barbent selvfølgelig, sittet ute og lest en god bok, planlagt neste prosjekt og drukket hjemmelaget saft fra egen hage...



En gammel hest hadde ikke vært å forakte heller...og for ikke å glemme en viktig ting: BYEN!
Huset skulle lagt øde, men ikke lenger vekke enn at man kunne ta en kjapp tur til byen, gå på kafe, shoppe, treffe venner og være sosial. For deretter trekke seg tilbake i sitt lille slott på landet.....tredobbelt sukk!!!
Ja, jeg innrømmer det gjerne; jeg er en håpløs romantiker! Men er det for mye å be om en liten ruin...?


Og nå lurer dere gjerne på hva telefonkiosken gjør i dette innlegget??
Jo....jeg har så lenge jeg kan huske ønsket meg en gammel, rød telefonkiosk! Den skal selvfølgelig stå i min toppleilighet på Manhattan (eller på Askøy) og brukes som dusjkabinett!
For flere år siden fikk jeg faktisk en! Jeg hadde den som ønske nr.1 til jul, ønskelisten ble "offentliggjort" og rett før jul, datt det en liten pakke i postkassa; en bittebitteliten rød telefonkiosk, 3 cm høy og helt identisk med originalen. Håndlaget og sveiset sammen av en god venn på andre siden av fjellet som hadde sett ønskelisten...tror kanskje det er den beste julegaven jeg noengang har fått...
Kanskje jeg skal be om en bitteliten ruin også?

Ha en drømmende søndag!

Klem





torsdag 14. januar 2010

Huff og huff...!

Jeg er STOR tilhenger av ordtaket: "Bedre sent enn aldri..!"
GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!!!
Bare en snartur innom for å fortelle at jeg ikke har glemt dere og at jeg kommer sterkere tilbake...!
Tusen takk for alle koselige meldinger og innlegg, jeg har tusen ting å tenke på for tiden, så når alt roer seg, skal jeg forsøke å opprettholde ett av mine nyttårsforsett; nemlig å bli mye flinkere å svare hver og en av dere...!
Håper dere alle har det bra!
Klem fra moi!